top of page

Vinbaren glou glou

Från Fiskaffär med kyldiskar och räkskal till levande matsal.

Bänken är byggd av kylhyllorna, den plåtlåter ganska högt när du sätter dig vi försöker dölja det med trasmattor hittade på loppis, vår köksö är väggarna till kylarna på EUpall, runt den är det barstolar som tidigare bott i stugor för uthyrning, klädhängarna i koppar är putsade kylrör, Lamporna över borden är ärvda efter sushirestaurangen Minami, de bruna matsalsstolarna har bott i en skolsal någonstans i Göteborg, speglarna satt på insidan av fiskaffärens take-awaykyl, allt porslin, glas, bestick och tyg är inhandlat på loppis, köket och uteserveringen är byggt av bänkarna, EUpallarna och plåtarna som blev över.

Vinet i fokus,

hantverksmässigt framställda viner utan tillsatser, (utom ibland med en minimal mängd svavel) vi jobbar bara med producenter som tillverkar sina viner med minimal påverkan i både vingård och vinmakning. Hållbart!

Vi snurrar på 100-150 flaskor och har som målbild att ha alla våra viner på glas detta för att du som gäst ska få smaka tillsammans med oss och få en ökad förståelse för den rena vinvärlden. Antagligen något reducerad mängd sommartid, men vi är generösa om du är lika nördig /intresserad som oss.

Vi har ingen vinlista mer än det vi får plats med i text på väggarna, vill man titta på alla flaskor vi har så finns möjligheten att florera i vårt vinbibliotek! eller så säger du helt enkelt vad du vill ha för smakbild så löser vi det, därför är vår service vid bordet otroligt viktig för oss för att guida dig rätt. 

Vi ser vår vinbar som en möjlighet att utbilda om vad hållbarhet i vinvärlden är och hur det kan smaka, detta är lika viktigt för oss som att vinet och maten är av kvalitet.

Maten är säsongsbaserad, hållbart framtagen och i största möjliga mån av lokala råvaror, där vi tar tillvara på det som går för att ha ett minimalt matsvinn. Detta gör att vi har en väldigt levande meny där rätter kan bytas från dag till dag, det är anledningen till att vi inte lägger ut den här.

Värmekällan i det öppna köket är en stor Italiensk vedugn.

Vi serverar rätter till bordet inte till den enskilde gästen där mängden anpassas efter antal i sällskapet.

På söndagar serverar vi vår pizza, även där tänkt att dela på flera olika med sitt sällskap.

Vi jobbar på en glutenfri deg (spår av gluten finns i allt) tills dess kör vi pizza blandat med våra andra rätter för att alla ska kunna äta någonting. 

Vi tror på ett Varberg med ett rikt näringsliv året runt, vi tror att kontinuitet, ärlighet och kvalitet smittar av sig.

Vi stänger aldrig innan stängning och önskar att söndagar ska kunna bli en dag för alla med en ovanlig vardag, du som jobbar lördag/söndag-helg ska få chansen att ha en "fredagskänsla".

IMG_9581.HEIC
bottom of page