top of page

Vinbaren glou glou

Från Fiskaffär med kyldiskar och räkskal till levande matsal.

Bänken är byggd av kylhyllorna, den plåtlåter ganska högt när du sätter dig vi försöker dölja det med trasmattor hittade på loppis, vår köksö är väggarna till kylarna på EUpall, runt den är det barstolar som tidigare bott i stugor för uthyrning, klädhängarna i koppar är putsade kylrör, Lamporna över borden är ärvda efter sushirestaurangen Minami, de bruna matsalsstolarna har bott i en skolsal någonstans i Göteborg, speglarna satt på insidan av fiskaffärens take-awaykyl, allt porslin, glas, bestick och tyg är inhandlat på loppis, köket och uteserveringen är byggt av bänkarna, EUpallarna och plåtarna som blev över.

Vinet i fokus,

hantverksmässigt framställda viner utan tillsatser, vi jobbar bara med producenter som tillverkar sina viner med minimal påverkan i både vingård och vinmakning. Hållbart!

För oss är det viktigt att det inte ska kosta skjortan för att man hellre väljer hållbart och naturligt än konventionellt framställt vin, det ska löna sig att du bryr dig om vad vi stoppar i oss och om miljön.

Vi ser vår vinbar som en möjlighet att utbilda om vad hållbarhet i vinvärlden är och hur det kan smaka, detta är lika viktigt för oss som att vinet och maten är av kvalitet.

Fram tills flytten går till kyrkogatan har vi vår vedugnsbakade pizza alla öppna dagar. 

IMG_9581.HEIC
bottom of page