top of page

Vinbaren glou glou

Från Fiskaffär med kyldiskar och räkskal till levande matsal.

Bänken är byggd av kylhyllorna, den plåtlåter ganska högt när du sätter dig vi försöker dölja det med trasmattor hittade på loppis, vår köksö är väggarna till kylarna på EUpall, runt den är det barstolar som tidigare bott i stugor för uthyrning, klädhängarna i koppar är putsade kylrör, Lamporna över borden är ärvda efter sushirestaurangen Minami, de bruna matsalsstolarna har bott i en skolsal någonstans i Göteborg, speglarna satt på insidan av fiskaffärens take-awaykyl, allt porslin, glas, bestick och tyg är inhandlat på loppis, köket och uteserveringen är byggt av bänkarna, EUpallarna och plåtarna som blev över.

Vinet i fokus,

hantverksmässigt framställda viner utan tillsatser, (utom ibland med en minimal mängd svavel) vi jobbar bara med producenter som tillverkar sina viner med minimal påverkan i både vingård och vinmakning. Hållbart!

Vi snurrar på 100-150 flaskor och har som målbild att ha alla våra viner på glas detta för att du som gäst ska få smaka tillsammans med oss och få en ökad förståelse för den rena vinvärlden. Antagligen något reducerad mängd sommartid, men vi är generösa om du är lika nördig /intresserad som oss.

Vi ser vår vinbar som en möjlighet att utbilda om vad hållbarhet i vinvärlden är och hur det kan smaka, detta är lika viktigt för oss som att vinet och maten är av kvalitet.

Maten är säsongsbaserad, hållbart framställd och i största möjliga mån av lokala råvaror, där vi tar tillvara på det som går för att ha ett minimalt matsvinn. 

Detta gör att vi har en väldigt levande meny där rätter kan bytas från dag till dag, det är anledningen till att vi inte lägger ut den här eller i förväg kan veta vad ni får äta om ni bokar bord.

Den enda värmekällan vi har är en stor Italiensk vedugn, den syns tydligt i det öppna köket.

Vi serverar mindre rätter, vi kallar det vinbarsmat. Ni beställer till bordet för alla att dela på och där mängden med vår hjälp anpassas efter antal i sällskapet.

Vi har en set-menu, Glou Glou-meny, luta er tillbaka-meny, då bestämmer köket vad ni äter och ni behöver inte tänka på någonting utom att få in maten i munnen, tugga och svälja.

På söndagar serverar vi vår pizza, även där tänkt att dela på flera olika med sitt sällskap.

Vi jobbar på att få till en glutenfri deg (spår av gluten finns i allt) tills dess har vi begränsad mängd med glutenfria allternativ på söndagar.

Vi tror på ett Varberg med ett rikt näringsliv året runt, vi tror att kontinuitet, ärlighet och kvalitet smittar av sig.

Vi stänger aldrig innan stängning och önskar att söndagar ska kunna bli en dag för alla med en ovanlig vardag, du som jobbar lördag/söndag-helg ska få chansen att ha en "fredagskänsla".

IMG_9581.HEIC
bottom of page